Milyen a környezetbarát popsitörlő?

Corvintető  » Család »  Milyen a környezetbarát popsitörlő?
Milyen a környezetbarát popsitörlő?

Egy baba érkezése előtt rengeteg mindet kell felhalmozni. Újszülött pelenka, mosható-textil bugyipelenka, popsitörlő, babakocsi, kiságy, szoptatási kellékek és még sorolhatnánk mennyi mindennek kell készen állnia, mire érkezik a pici. Környezeti szempontból vizsgálva egy baba roppant megterhelő a környezetnek. Ezért egy tudatos család számára rendkívül fontos a gyerek ökológiai lábnyomának csökkentése, például eldobható pelenka használatával, de ilyen lehet a biológiailag lebomló popsitörlő is.

Egy normál sőt néha még a prémium, illatanyagokkal teli popsitörlő is káros lehet nemcsak a környezetre, de a baba bőrére nézve is. Ugyanakkor a nedves törlőkendő fontos a higiénia megőrzésének szempontjából, hiszen segít eltávolítani a szennyeződéseket a baba bőréről. Amikor körbenézünk a popsitörlők között választhatunk környezetbarátabb verziókat is, amelyek biológiailag lebomló anyagból készülnek. Ezek a zöld törlőkendők azt jelentik, hogy a babatörlőkendők nemcsak puhák és biztonságosak gyermekünk számára, hanem évekkel később kisebb részekre is bomlanak majd, így sokkal kevesebb hulladék keletkezik.

Bár a legtöbb baba törlőkendőt nem javasolt a WC-be dobni, van néhány biológiailag lebomló modell, amit akár le is öblíthetünk. Így a takarítás egyszerű lesz. Mielőtt azonban elkezdenénk eltömíteni a lefolyókat, mindenképpen ellenőrizzük, hogy a biológiailag lebomló popsitörlőt vettünk-e otthonra.

A legtöbb visszazárható csomagolású, biológiailag lebomló popsitörlőn egy kis szimbólum vagy jel látható, amely azt jelzi, hogy 100 százalékban biológiailag lebomlik. Ez általában más szimbólumok mellett jelenik meg, például növényi alapú vagy 100 százalékban újrahasznosítható.

A mosható babatörlőkendők szintén szuper környezetbarát alternatívát képeznek. Ha a mama aggódna azért, hogy nem elég környezetbarát a biológiailag lebomló popsitörlő, akkor érdemes lehet kipróbálni a mosható törlőkendőket. Ezek a törlőkendők egyszerűen használhatók a baba alsó részének, kézfejének vagy arcának tisztítására.

Az újrafelhasználható törlőkendők nagyon hatékonyak, gyakran csak egy mosható baba törlőkendőt kell használnunk pelenkacserénként, ami nagyban különbözik az eldobható törlőkendőktől, ahol pelenkánként 5-6 törlőkendőt is fel kell használnunk!

Ha úgy döntünk kipróbáljuk a mosható törlőkendőt, akkor kézre és arcra, bármilyen típusú ruha megfelelő lehet, de a velúr, a gyapjú és a nedves bambusz a legpuhább anyagok. A pelenkacseréhez a pamut/frottír vagy bambusz ruha javasolt, mivel ennek valamivel több textúrája van, így alaposabban tisztít.