Hogyan legyen ökotudatos a költöztetés?

Corvintető  » Szolgáltatás »  Hogyan legyen ökotudatos a költöztetés?
Hogyan legyen ökotudatos a költöztetés?

A költöztetés nem csak az ingóságok fizikai áthelyezését jelenti, hanem lehetőséget is ad arra, hogy fenntartható és környezettudatos döntéseket hozzunk, hiszen mi sem jobb alkalom arra, minthogy felülvizsgáljuk tárolási szokásainkat, mint egy alkalom, ami során minden féltve őrzött kacattal találkozni fogunk. Ehhez pedig van néhány jó tipp ebben a bejegyzésben!

Racionalizáljuk a dolgainkat: a költözés előtt találjunk időt arra, hogy átvizsgáljuk a tárgyainkat, és válogassunk ki mindent, amire már nincs szükségünk. Kerüljön adományba, eladásra, lomtalanításra vagy hasznosítsuk újra, igyekezzünk minél kevesebb dolgot átvinni az új helyre és minél kevesebb szemetet termelni a szortírozással.

Használjunk újrahasznosított vagy újrahasznosítható csomagolóanyagokat: Keressünk olyan csomagolóanyagokat, amelyek környezetbarátak. Használjunk újrahasznosított vagy újrahasznosítható kartondobozokat, papírt vagy műanyagból készült buborékfóliát (légpárnás fóliát). A régi újságok, ruhák vagy törölközők is kiváló csomagolóanyagok lehetnek.

Csökkentsük a fogyasztást: A költözéshez kapcsolódó anyagok és felszerelések vásárlása előtt gondoljuk át, hogy valóban szükségesek-e. Próbáljunk meg kölcsönkérni vagy kölcsönözni bizonyos eszközöket, mint például a kartondobozokat, buborékfóliát vagy rögzítőszalagot. Így nem csak pénzt takaríthatunk meg, hanem a hulladék mennyiségét is csökkenthetjük. Végső esetben maga a költöztetést végző cég is biztosítani tudja a megfelelő újrahasznosítható csomagolóanyagokat.

Keressünk újrahasznosításban jártas költöztető céget: Ha költöztető céget bízunk meg, akkor kutassunk olyan cégeket, amelyek környezettudatos gyakorlatokat alkalmaznak. Kérdezzük meg, hogy milyen gépkocsiparkkal rendelkeznek, és hogy milyen módon csökkentik a környezetre gyakorolt hatásukat. Néhány cég például rendelkezik sokkal hatékonyabb és környezetbarátabb járművekkel, mint például elektromos vagy hibrid tehergépkocsikkal. Előfordulhat, hogy az ilyen költöztetés olcsón nem úszható meg, viszont amit megspóroltunk a felesleges költekezésen, azt akár tudatos szolgáltatás vásárlásba is fektethetjük.

Válasszunk energiatakarékos megoldásokat: Ha saját magunk intézzük a költözést, gondoskodjunk arról, hogy az energiát takarékosan használjuk. Kapcsoljuk ki az elektromos berendezéseket, amikor már nincsenek rájuk szükség és használjunk energiatakarékos lámpákat.

A környezettudatos költözés nemcsak lakás-de irodaköltözés során is jó szolgálatot tehet, hiszen az ökobarát költöztetés nemcsak a környezet szempontjából fontos, hanem segíthet megtakarítani a költöztetési költségeken is. Az óradíj, a kicsomagolás és a környezetvédelem összekapcsolása lehetőséget ad az olcsó és fenntartható költözésre. A Profi Költöztetés például egy olyan nagy tapasztalattal bíró cég, ami segít a költözést minél ökobarátabbá, kényelmesebbé tenni.